Η βιβλιοθήκη μας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με τα 31.375 εγγεγραμμένα μέλη (60% του πληθυσμού της Βέροιας) και τους 800 επισκέπτες ημερησίως, είναι μία από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες του κόσμου.  

Το 2010, με τη βιβλιοθήκη μας αποσπάσαμε το Βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates έχοντας διακριθεί ανάμεσα σε 350 υποψηφιότητες παγκοσμίως και με τα χρήματα που το συνόδεψαν, καταφέραμε να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη μας. Εγκαταστήσαμε φωτοβολταϊκά συστήματα για να εξοικονομούμε ενέργεια, δημιουργήσαμε το media lab στον 1ο όροφο και αναβαθμίσαμε τον τεχνολογικό μας εξοπλισμό.

Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί με την ανακαίνιση και του 2ου ορόφου, όταν θα έχει δημιουργηθεί μια υπερσύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων, για τον εξοπλισμό της οποίας απαιτείται επιπλέον χρηματικό ποσό ύψους 100,000€.

Η αίθουσα αυτή θα είναι για εμένα και για εσένα, για τους κατοίκους της πόλης, του νομού αλλά και της χώρας μας, για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς, για τα παιδιά μας.

Για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις κι εσύ για να συγκεντρώσουμε   το χρηματικό ποσό που απαιτείται.

Ακόμη και 1€, θα κάνει τη διαφορά,

… Ώστε εγώ, εσύ, όλοι μαζί, ν’ ανάψουμε τα φώτα!

Χορηγοί Επικοινωνίας

imagine

Αρχιτεκτονική Μελέτη-Επίβλεψη: SPARCH SAKELLARIDOU / PAPANIKOLAOU ARCHITECTS
Κατασκευάστρια Εταιρεία : CORE Construction