Γιατί κάποιος να στηρίξει αυτή τη στιγμή τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας;

  • Γιατί η βιβλιοθήκη της Βέροιας, προσφέρει Δωρεάν Πρόσβαση στη Γνώση και στην Εκπαίδευση, στη Δια βίου Μάθηση, παρέχει προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά, ενήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες, ανέργους, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που της προσφέρει η τεχνολογία, οι συνεργασίες με άλλες βιβλιοθήκες, τα προγράμματα και ιδρύματα, για να βοηθά όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να βρίσκουν νέες οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές ευκαιρίες.
  • Επίσης, είναι σημείο αναφοράς για τους δημότες και πρέπει να διατηρηθεί το επίπεδο των υπηρεσιών που ήδη προσφέρει, καθώς η κρατική επιχορήγηση είναι χαμηλή.
  • Γιατί τα χρήματα θα επιστρέψουν σε υπηρεσίες στους κατοίκους της πόλης.
  • Γιατί το 2014 την επισκέφθηκαν και χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της 5.200 μαθητές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής
  • Γιατί έχει 31.375 εγγεγραμμένα μέλη, το 60% του πληθυσμού της Βέροιας.
  • Γιατί από το Νοέμβριο του 1999 που εγκαινίασε το καινούργιο της κτήριο, μέχρι και το Νοέμβριο του 2015, έχει δανείσει στα μέλη της 2.943.633 τεκμήρια.

Γιατί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας απευθύνεται στο κοινό για να συγκεντρώσει τα χρήματα για την ολοκλήρωση του 2ου ορόφου; Πως χρησιμοποίησε τα χρήματα από το βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, που παρέλαβε τον Αύγουστο του 2010;

Γιατί η ανακαίνιση του 2ου ορόφου χρειάζεται να είναι αντάξια των προσδοκιών που έχουν τα μέλη μας και οι καλλιτέχνες για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Βιβλιοθήκη.

Με τα χρήματα του βραβείου του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα η Βιβλιοθήκη,

Α. Εγκατέστησε φωτοβολταϊκά συστήματα και εξοικονομεί ενέργεια για τη λειτουργία της,

Β. Δημιούργησε το Media Lab στον 1ο όροφο, που πλημμυρίζει καθημερινά από κόσμο,

Γ. Αναβάθμισε τον τεχνολογικό της εξοπλισμό και

Δ. Προχωρά στην ανακαίνιση και του 2ου ορόφου.

Οι ετήσιες αναφορές αξιοποίησης των χρημάτων της δωρεάς αποστέλλονται κάθε χρόνο στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Περιλαμβάνουν αναλυτική κατάσταση όλων των δαπανών που έγιναν κάθε χρόνο και συνδέονται με το πλάνο δράσης για την αξιοποίηση της δωρεάς που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Βιβλιοθήκης της Βέροιας και του ιδρύματος, τον Αύγουστο του 2010. Η τελική αναφορά με την οποία ολοκληρώνεται με επιτυχία η χρήση του χρηματικού βραβείου θα σταλεί στο ίδρυμα στις 28 Φεβρουαρίου του 2016. Όλες οι αναφορές είναι στη διάθεσή κάθε ενδιαφερόμενου.

Τα επιπλέον χρήματα απαιτούνται για να καλύψουν τις δαπάνες του εξοπλισμού που χρειάζεται, ώστε η αίθουσα εκδηλώσεων μαζί με το χώρο υποδοχής να αποκτήσουν την κατάλληλη υποδομή, αντάξια των προσδοκιών του κοινού και των δημιουργών.

Σε ποιους απευθύνεται αυτή η εκστρατεία;

Η εκστρατεία απευθύνεται στους κατοίκους της Βέροιας και του νομού Ημαθίας, απευθύνεται στους Βεροιώτες/Ημαθιώτες του εξωτερικού που θέλουν ο τόπος καταγωγής τους να προοδεύει.

Επιπλέον, απευθύνεται στους καλλιτέχνες – συγγραφείς που αναζητούν χώρους υψηλών προδιαγραφών για να παρουσιάζουν τα έργα τους και να συνδέονται με το ευρύτερο κοινό.

Τι θα γίνουν τα χρήματα που θα δώσουμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας;

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης της αίθουσας εκδηλώσεων του 2ου ορόφου. Θα δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός χώρος για τους ανθρώπους που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη και θέλουν να παρακολουθήσουν μία παράσταση, μία ταινία, μία συναυλία, ακόμη και ένα σεμινάριο μαγειρικής.

Τι θα συμβεί αν η Βιβλιοθήκη δε συγκεντρώσει τα χρήματα;

Αν τα χρήματα δε συγκεντρωθούν, δε θα ολοκληρωθεί η αίθουσα εκδηλώσεων, με συνέπεια να μην πραγματοποιούνται, μέχρις ότου ολοκληρωθεί, σεμινάρια, ομιλίες, συναυλίες, παραστάσεις κ.λπ. στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Θα καθυστερήσει για τους κατοίκους της Βέροιας η ευκαιρία να έρχονται σε επικοινωνία με καλλιτέχνες και δημιουργούς αλλά και να έχουν στην πόλη τους ένα χώρο εκδηλώσεων ισάξιο των πιο σύγχρονων και προηγμένων βιβλιοθηκών του εξωτερικού.

Γιατί κάποιος να στηρίξει αυτή τη στιγμή τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και όχι μία ΜΚΟ που προσφέρει στους πρόσφυγες και στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες;

Γιατί στις παρούσες συνθήκες κοινωνικής κρίσης θα υποστηρίξετε μία πρωτοβουλία που δίνει υγιείς διεξόδους στους πολίτες και τους βοηθά να επιμορφώνονται και να παραμένουν δημιουργικοί και να δρουν αποτελεσματικά για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

Γιατί η βιβλιοθήκη συνεργάζεται με άλλους φορείς προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Πως δεσμευόμαστε ότι οι δωρεές θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της εκστρατείας;

Ανά πάσα στιγμή μπορεί o καθένας να ενημερωθεί για τα οικονομικά της εκστρατείας επικοινωνώντας με τη βιβλιοθήκη και με τη λήξη της εκστρατείας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης αναλυτικός απολογισμός εσόδων – δαπανών.

Γιατί να καταθέσω τα χρήματά μου σε λογαριασμό του Future Library;

Το Future Library, που είναι μεταξύ άλλων και στρατηγικός εταίρος της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, έχει συμφωνήσει να στηρίξει την εκστρατεία χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Έτσι, με τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από τις καταθέσεις για την εκστρατεία θα αγοράσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και θα τον δωρίσει στη Βιβλιοθήκη.

 

Μπορώ να αγοράσω κάτι απο τον εξοπλισμό η τα έπιπλα που χρειάζεστε και να τα δωρίσω στη βιβλιοθήκη αντί να καταθέσω χρήματα;

Ναι φυσικά και μπορείτε. Ζητήστε να μιλήσετε με την κ. Ασπασία Τασιοπούλου, υπάλληλο της Βιβλιοθήκης, στο τηλέφωνο 2331024494 η στείλετε ένα email στο info@libver.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Πώς μπορώ να στηρίξω τη βιβλιοθήκη;

Δείτε όλες τις πληροφορίες στην ενότητα ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ.

Αρχιτεκτονική Μελέτη-Επίβλεψη: SPARCH SAKELLARIDOU / PAPANIKOLAOU ARCHITECTS
Κατασκευάστρια Εταιρεία : CORE Construction